Bulgur pilaf -török rizs recept
A török rizs alapanyagáról, a bulgurról és arról, hogy mi minden készíthető belőle itt írtunk. Mindenképp érdemes elolvasnod, hogy tudd milyen klassz konyhai alapanyaggal állsz szemben!
Bulgur pilaf - török rizs
Hozzávalók:
1 vizes pohár bulgur
1 közepes fej vöröshagyma
1 paprika
2 ek. paradicsom püré
1 csokor petrezselyem (elhagyható)
olíva olaj
só, bors
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát vágd egészen apró kockákra, majd olíva olajon dinszteld meg. Először a hagymát, majd néhány perc után a paprikát is tedd hozzá. Majd add hozzá a paradicsom pürét, sózd, borsozd és tedd rá a nagyon apróra vágott petrezselymet és keverd össze.
A bulgurt kétszer-háromszor jó alaposan most át, majd csepegtesd le. Tedd az edénybe és önts fel másfélszeres mennyiségű vízzel. Tehát 1 pohár bulgurhoz, másfél pohár vizet önts! Lassú tűzön, időnként megkeverve várd meg, míg a bulgur felveszi az összes vizet. Ez kb. 15 perc. Miután megfőtt, pihentesd további 15 percig és már tálalhatod is.
A bulgur pilaf a paradicsom pürétől lesz ilyen szép narancssárga színű. Anélkül is elkészíthető, ekkor natúr színű lesz. A bulgurról és, hogy mi minden készíthető még belőle, itt írtunk!
Ha ti is szívsen készítenétek otthon török ételeket, ezt a szakácskönyvet bátran ajánljuk!
Ha pedig belekóstolnál a török reggelik hangulatába, gyere el budapesti lakáséttermi török reggelinkre, ahol megidézzük a török reggelik hangulatát és ízvilágát. Következő időpont és a részletek ITT!