2016. aug 26.

Bulgur pilaf -török rizs recept

írta: PERA
Bulgur pilaf -török rizs recept

A török rizs alapanyagáról, a bulgurról és arról, hogy mi minden készíthető belőle itt írtunk.  Mindenképp érdemes elolvasnod, hogy tudd milyen klassz konyhai alapanyaggal állsz szemben!

bulgur1.jpg

Bulgur pilaf - török rizs

Hozzávalók:
1 vizes pohár bulgur
1 közepes fej vöröshagyma
1 paprika
2 ek. paradicsom püré
1 csokor petrezselyem (elhagyható)
olíva olaj
só, bors

bulgur.JPG

Elkészítés:

A hagymát és a paprikát vágd egészen apró kockákra, majd olíva olajon dinszteld meg. Először a hagymát, majd néhány perc után a paprikát is tedd hozzá. Majd add hozzá a paradicsom pürét, sózd, borsozd és tedd rá a nagyon apróra vágott petrezselymet és keverd össze. 

A bulgurt kétszer-háromszor jó alaposan most át, majd csepegtesd le. Tedd az edénybe és önts fel másfélszeres mennyiségű vízzel. Tehát 1 pohár bulgurhoz, másfél pohár vizet önts! Lassú tűzön, időnként megkeverve várd meg, míg a bulgur felveszi az összes vizet. Ez kb. 15 perc. Miután megfőtt, pihentesd további 15 percig és már tálalhatod is. 

A bulgur pilaf a paradicsom pürétől lesz ilyen szép narancssárga színű. Anélkül is elkészíthető, ekkor natúr színű lesz. A bulgurról és, hogy mi minden készíthető még belőle, itt írtunk!


Ha ti is szívsen készítenétek otthon török ételeket, ezt a szakácskönyvet bátran ajánljuk!

Ha pedig belekóstolnál a török reggelik hangulatába, gyere el budapesti lakáséttermi török reggelinkre,  ahol megidézzük a török reggelik hangulatát és ízvilágát. Következő időpont és a részletek ITT!

 

Szólj hozzá

receptek bulgur török konyha török ételek török receptek török rizs bulgur pilaf