2017. feb 17.

Török reggelik Budapesten!

írta: PERA
Török reggelik Budapesten!

Gyertek át egy török reggelire!

 

Már többször áradoztunk a törökök reggelizési szokásairól, a sok szemet gyönyörködtető, sajtokkal, olíva bogyókkal, zöldségekkel, lekvárfélékkel teli apró kis tálkákról. Vannak kifejezett favorit reggeli ételek, amiket itthon is sűrűn készítünk, ilyen például a menemen.

3.jpg

Írtunk a közösségi reggelizésről is, amikor az emberek elviszik az otthon összekészített pogácsát, simitet, böreket és együtt, a Boszporusz partján lévő reggeliző kertekben fogyasztják el. Ez a ráérős nyugalom, az ételek mellett a társaság élvezete minket is megihletett. 

Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan rajonganak itthon is a török gasztronómiáért, és bár van szép számmal török gyorskajálda az országban, egyiknek a kínálatában sem találtunk igazi, klasszikus török reggeli menüt. 

Pedig a dugig pakolt sok fehér kis tálka, a frissen főtt török tea, a szépen terített asztal mellett, jó társaságban hosszasan beszélgetni nagyon is hozzátartozik az autentikus török reggelihez. 

reggelizp.jpg

Ezért elhatároztuk, hogy majd mi megidézzük Isztambul valódi hangulatát egy reggeli erejéig. Nyakunkba vettük hát a várost, és addig mentünk, amíg rátaláltunk a megfelelő helyre.

Budapesten, egy klassz lakásétteremben várunk titeket, ahol egy óriási asztalt körbeülve megreggelizhetünk. Mi már megálmodtuk mi kerül majd a sok picike tálkába, nektek csak kóstolgatni, ráérősen eszegetni és beszélgetni kell pont úgy, mintha Isztambulban ücsörögnétek.

Dátum: 2018. június 30. időpont: 9:30 és 11:30
cím: Budapest, XIX. Wekerle telep
Ára: 5.500 Ft

JELENTKEZZ ITT!

                   Gyertek át reggelire!

Email*
Teljes név*
Hányan jöttök?*
megjegyzés
Számlázási cím*
Szólj hozzá

reggeli török reggeli