2016. júl 10.

bemutatkozik a blog főséfje

írta: PERA
bemutatkozik a blog főséfje

Faruk Delialioğlu egy igen ügyes séf, a török gasztronómia jól ismerője.  Ankarában él  családjával, ahol  egy éttermet irányít.

faruk_1.jpg

Tekintve, hogy sűrűn jár Magyarországra baráti látogatásokra, volt alkalma jó néhány magyarországi török gyorsétterem kínálatát végigkóstolni. Döbbenten tapasztalta, hogy ezen ételeknek, bizony nem sok köze van az igazi török ízekhez. Ezt nem mellesleg a hazai török büfék vezetői sem tagadják. Többen mesélték Faruknak közülük, hogy receptjeiket magyarosítaniuk kellett, különben alig-alig lenne vendégük.
Így tehát, az itthoni török éttermek, bár finom, ízletes menüt kínálnak, nem tükrözik a törökországi ízeket.



Mit tehet tehát, aki mégis kíváncsi az autentikus török konyha ízeire? Elsősorban persze látogasson el Törökországba! Akinek erre nincs lehetősége, kövesse ezt a blogot, ahol Faruk megmutatja mind az oszmán kori, mind a mai modern török konyha autentikus ételeit, és mesél a törökök gasztronómiához köthető szokásokról is.

A receptek többségét török és magyar nyelven is közzétesszük, hogy a török nyelv tanulását, gyakorlását is segítsük.  Lesz olyan cikk, ahol videót is láthattok majd.

Faruk későbbi tervei között szerepel egy hamisítatlan török hangulatú és íz világú étterem nyitása is Magyarországon.  

Te sem maradnál le a következő török ételek recepjeiről, cikkekről, gasztro rendezvényekről?
Kérd gasztro értesítőnket itt! 

                           Ne maradj le!

                Kérd gasztro értesítőnket itt.

Email*
Név*
korod*
Ha lenne, jönnél gasztro rendezvényre?
Egyéb válasz

 

Szólj hozzá

bemutatkozás